Pal voor de start van het nieuwe carnavalsseizoen sloeg het ongeloof en de vertwijfeling bij de Kromme Noten toe. De grote trom van Danny, de klarinet van Nancy, de trompet van Angela en de trombone van Raymond waren gestolen. De muzikale omlijsting van de Elfde van de Elfde-viering in Crossroads en alle optredens tijdens carnaval kwamen daardoor op losse schroeven te staan. Wie doet nou zoiets? Welke onverlaat had dit op zijn geweten? Die moest toch weten dat carnaval in Turfstekerslaand niet zonder de muziek van De Kromme Noten kan.
De Kromme Noten en het SOT (ook de pakken van prins Rob en het kwartet waren verdwenen) piekerden zich rot en sloegen de handen ineen om tijdig de diefstal op te kunnen lossen. Met succes. De instrumenten en pakken werden net op tijd terug gevonden. Grote opluchting dus bij De Kromme Noten en het SOT. De prinsenpresentatie en het carnaval 2024 waren gered. De kwelgeest is dus niet geslaagd in zijn opzet om carnaval in Kaatsheuvel te verstoren.
En zo konden alle carnavalsminners in Turfstekerslaand en fans van De Kromme Noten weer met volle teugen genieten van de feestmuziek van De Kromme Noten. Zo ging het orkest vrijdagmorgen voorop met de schooljeugd in hun kielzog tijdens de grootste kinderoptocht van Nederland met ruim 1500 kinderen door het centrum van Kaatsheuvel.
Vrijdagavond barstte in de theaterzaal van Het Klavier het door De Kromme Noten georganiseerde muzikaal spektakel Anton’s Blaosfestijn los. Dit festijn, dat al jarenlang door De Kromme Noten wordt georganiseerd is in de kapellenwereld een dankbare aanjager van carnaval. Het werd weer een feestje voor de fijnproever, dankzij de optredens van De Bacchanten, Blazerus, The Bloopers, Bluswerruk, De Keiendweilers, De Keienkrakers, De Rolling Stones, De Zwiebels en natuurlijk De Kromme Noten.
Na de kleine uurtjes waren De Kromme Noten zaterdagmorgen weer present om de sleuteloverdracht muzikaal te omlijsten. ’s Middags waren ze voor de derde keer te gast in het Fijnfisjeniecafé van Omroep Brabant, waar opnieuw onder de muzikale leiding van Raymond van Overbeek een feestelijk visitekaartje werd afgegeven. “De lat ligt hoog”, complimenteerde Christel de Laat het muzikaal niveau van De Kromme Noten. En dat daar geen woord van gelogen was, bleek uit het feit dat het orkest maar liefst vier keer in de televisie-uitzending werd uitgezonden.
De kwelgeest zal bovendien knarsetandend hebben toegezien, dat De Kromme Noten zich toch ook weer in de Optocht van Turfstekerslaand konden laten zien en horen. Hun creatie was een persiflage op het motto ‘Dik van ’t sund’. De wagen van de Kromme Noten liet geen enkele twijfel met hun leuze: ’Liever te dik in de kist van ’t Sund’. De jury beloonde De Kromme Noten met een zesde plaats.
Het afscheid van Prins Rob dinsdagavond kon ook weer rekenen op de muzikale bijdrage van De Kromme Noten. De kwelgeest zal zich hebben zitten verbijten.