De wolf is terug van weg geweest in Nederland en in Brabant. Is dit goed of slecht nieuws? In ieder geval is het een gegeven waar we niet omheen kunnen. De vraag is eerder hoe we op een goede manier kunnen samenleven met de wolf? Op 16 november zal Johan mees, ecoloog, adviseur Natuurbescherming en faunazaken bij de Provincie Noord-Brabant en secretaris van de Brabantse Wolvencommissie, ons helpen om hier een antwoord op te vinden.
Vanuit Duitsland en Frankrijk komen wolven naar Nederland, op zoek naar nieuw leefgebied. En met succes, er hebben zich al meerdere roedels gevestigd op de Veluwe. Maar ook in Brabant komen zo nu en dan zwervende wolven voor en op de Strabrechtse heide is al jaren een wolf gevestigd. Als toppredator is de wolf waardevol voor een volledig en goed functionerende natuur maar er is ook een andere kant.
Johan Mees zal in zijn lezing ingaan op de levenswijze, ecologie en actuele verspreiding van de wolf. Ook zullen maatschappelijke vraagstukken aan bod komen zoals: Is er wel plek voor de wolf in ons drukke Brabant? En wie bepaalt dat eigenlijk? Hebben we iets te vrezen van dit prachtige dier en is het de voorbode voor meer wolven? Wie helpt de landbouw en schapenhouders met het voorkomen van schade en wat doet de overheid? De wolf is een veel omvattend en actueel onderwerp. Tijdens deze boeiende avond worden veel vragen beantwoord.
De lezing start om 20.00 uur in de Nieuwe Burght, Sportlaan 24 in Oisterwijk. Vanaf 19.30 uur is de zaal open. Aanmelden is niet nodig en de lezing is gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage van niet-leden wordt op prijs gesteld.