Verleden en heden. Goede en Slechte tijden. Verhalen, herinneringen van toen en nu, willen wij opnieuw onder uw aandacht brengen. Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van Oosterhout, bezoekt u dan onze website: www.hkoosterhout.nl
Alle verhalen uit de oude doos zijn letterlijk overgenomen uit oude Oosterhoutse weekbladen. Voor elk verhaal is de datum waarop het verhaal is geschreven vermeld.
Uit het Kanton van donderdag 9 september 1965
Stijlvol feest rondom „15 Jaar DRUMBAND EXCELSIOR” Vervolg
Blijk van hechte vriendenbanden
Bij de vele en velerlei aspecten rondom de viering zaterdag en zondag jl. van het 15-jarig bestaan van de Drumband Excelsior, is vooral en voortdurend naar voor gekomen hoe Excelsior bogen kan op zovele vrienden en vriendschapsbanden en blijken van waardering en respect zowel in eigen stad en land als in het buitenland, met name Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk.
Voortzetting
De feestelijkheden waren ingezet. Onmiddellijk aansluitend volgde een korte show van de drumband zelf op de Heuvel”. In de avond werd de gasten de tiende Taptoe-show aangeboden, welke op bijzondere prijs gesteld werd.
Na deze taptoe boden de heer en mevrouw Bruinhof bestuur, ere-leden en buitenlandse gasten een intieme ontvangst te hunnen huize aan, zowel als blijk van waardering voor hun aller vriendschap en hulp aan Excelsior als om hen speciaal als vrienden nader met elkaar kennis te laten maken en met hen samen tussendoor tegelijk over toekomstplannen reeds van gedachten te kunnen wisselen.
Op zondag volgde een bezoek aan het Bloemencorso Zundert, een programmapunt, dat vooral de buitenlandse gasten, welke deze corso’s niet kennen, in begeestering bracht.
Jeugdfeest
Het grote feest voor de jeugd zelf vond zondagavond plaats in het gemeenschapshuis aan de Wilhelminalaan. Daar zorgden Ronnie Tober en Karin Kent er, met The Hitch-Hikers en het Rainbow Trio op voortreffelijke wijze voor dat de leden en oud-leden van Excelsior (met hun dames) zich enkel uren naar hartelust hebben kunnen uitleven. De stemming onder hen was enorm.
Ook deze avond echter mocht niet voorbijgaan zonder ook een officieel gedeelte, waarbij vooral en op velerlei wijze dank en waardering tot uiting werden gebracht voor personen binnen het verband van de drumband, die bijzondere verdiensten daarin verworven hadden. Daar was de huldiging van Cees Trommelen en de leden die al tien jaar lid van Excelsior zijn, met name H. v. Bavel, Willy Aarts, Annie Donkers, Jeanne Balemans en apart Jan Luyten, die bijna 15 jaar lid van de drumband is.
Oprechte dank werd ook uitgesproken aan de oud-leden Henk Bloemsaat en Ad Willemse voor het initiatief en de uitvoering van hun daadwerkelijke bijdrage tot dit feest; hun bijdrage aan de verrassing bij de Taptoe Exbando en die van de geldelijke bijdrage tijdens deze avond, overgedragen, met bloemen aan mevrouw Trommelen, bij monde van de heer van Dongen.
Cees Trommelen zelf overhandigde de heer Bruinhof als eerste een Excelsiorpopje in nieuwe uitmonstering. Ook de heer Huntjens vice-president ontving ’n Excelsior-popje, samen met een Lang zal hij leven van de hele zaal omdat hij juist die dag jarig was.
Extra woorden van waardering richtte de heer Bruinhof tot Karel Spitters, sinds 15 jaar aan Excelsior verbonden en sinds jaren speciaal als penningmeester en later als secretaris. Een fraaie tafelaansteker was een „klein” blijk van niet voldoende kunnen waarderen voor zijn werken.
Daverend was het gejuich voor het echtpaar Trommelen, vader en moeder van de drumband. Hen werd een bandrecorder aangeboden voor hun beider enorme verdiensten voor Excelsior.
En weer volgden andere sprekers.
De ere-president H. Wech bood het bestuur een bedrag van enkele duizenden en honderden aan namens verschillende milde gevers.
De heer Giurea bood ƒ 1.001,- aan als bewijs dat de Stad Wenen Excelsior niet vergeten was en besloot met een Tot weerziens.
Als steeds even enthousiast was de wijze waarop de heer Pankner groeten van stad en land van Salzburg overbracht en namens de burgemeester het eerste uniform en een boekwerk aanbood met als extratje een boekwerk voor de grote vriend Cees Trommelen.
Namens Zweibrücken bood de heer Bartz een schilderij van deze stad aan, opdat Excelsior deze stad niet vergeten zou en spoedig zou mogen terugzien.
Ook Burgemeester Waldschmit uit Gladenbach dankte voor deze ’beide dagen gastvrijheid en het genoten en bood een boekwerk aan met een Tot weerziens.
De heer A. van Gils sloot de rij met woorden van waardering voor allen, die hun bijdrage tien jaren gegeven hebben, aan de Taptoe Exbando.
En met een laatste dankwoord van Cees Trommelen aan allen, nogmaals, voor hun leiding en besturen, voor hun organiseren en steun aan wat hij had mogen doen, werd dit officiële gesloten.
En de jeugd kon zijn gang gaan. (FVW)