Een kerstdiner van vijf gangen voor 120 aangeschoven gasten... Het lijkt er in de weken voor kerst bijna op dat half Oosterheide aan de dis van de Bunthoef ging zitten. Een week eerder kookten Eugene Springer en zijn vele vrijwilligers ook al voor een grote afvaardiging van KBO een kerstmaal.

Het is de woensdagavond vóór kerst dat in de Eetkamer van Oosterheide zo’n honderd mensen zich verlekkeren aan al dat heerlijks dat uit de keuken van het activiteitencentrum komt. In een aparte zaal genieten een twintigtal bezoekers van de dagbesteding van het GGZ - die in de Bunthoef hun werkruimtes hebben - ook mee van het diner. Zij komen van heinde en verre en vinden het heerlijk.

Een vaste ploeg culinaire vrijwilligers met kokcaptain Eugene aan het hoofd, geheel belangeloos aangevuld door personeel en directie van restaurant De Achtertuin, klapt daar even ruim zeshonderd borden met heerlijke gerechten op tafel.

”Zolang de Bunthoef nog gewoon open is”, verduidelijkt Eugene over de situatie die bij een aanstaande nieuwbouw hoort, ”gaan we gewoon door met de Eetkamer. Wekelijks is iedereen gewoon op woensdag van harte welkom om mee te eten!”